14:00

Referat: Skanör Falsterbo IF - AIF Barrikaden

Ännu en match med stor risk för hjärtinfarkt!!!

Startelvan: Raffa - Henke, Martin, Hampus, Marcus - Kristoffer, Joel, Fredrik, Micke - Johan och Tommy

Vi började darrigt samtidigt som de var väldigt rörliga och redan efter drygt 10 min hade de haft 4 hörnor och vi hade väldigt svårt att ha något anfall som varade i mer än 10 sekunder. Oerhörda avstånd mellan mittfält och anfall och var gång vi rensat undan bollen kom den tillbaka direkt. Deras klara spelövertag ledde dock bara till en riktigt klar chans men den var å andra sidan en otroligt klar sådan när 1 av 2 helt fria spelare dundrade bollen i ribban från mycket nära håll.

Vi kom väl något mer in i matchen mot slutet av 1:a halvlek och skapade en riktigt bra chans där Johan i friläge kom förbi målvakten men kom ut i lite för dålig vinkel och sköt tätt utanför. Som helhet knappast en godkänd halvlek från vår sida och vi fick så långt vara klart nöjda med att ha 0-0 i paus.

Vi gjorde massor av byten och alla kan inte refereras här men Kwame ersatte Marcus efter en halvtimme, Peter och Sosa ersatte Tommy resp. Micke i halvlek. Mick ersatte Kristoffer 20 min in på 2:a halvlek och strax därefter fick Martin utgå p.g.a. skada och vår siste avbytare André fick då ta hand om högerbacken medan Henke gick in som mittback. Marcus avlöste Hampus som mittback en bit in i andra och Micke kom in på mittfältet igen. När matchen var slut hade endast 3 spelare spelat hela matchen Raffa,
Henke och Johan.

Det ständiga inbytet av fräscha spelare gjorde att vi kunde hålla ett högre tempo och när vi dessutom minskade avstånden i laget så såg allting betydligt bättre ut redan från början i andra halvlek. Dock tog Skanör ledningen redan efter drygt 5 min. Sedan Peter dragits ner 5 min senare fick vi straff, vilken Henke säkert satte och det var kvitterat.

I den 63:e min var det dags för Skanör att få straff efter sedan Raffa dragit ner en av dem när han kom fri. Här avgjordes kanske matchen när Raffa gjorde en idioträddning och räddade straffen som var bra slagen ända nere vid stolproten. Vi fick än mer råg i ryggen och skapade en hel del chanser och när Johan nickade en hörna från Fredrik i mål i den 67:e min började de flytta upp allt de hade och skapade också en del bra chanser men gav samtidigt oss stort utrymme för farliga kontringar. Denna tendens accentuerades än mer när Johan i 78:e min satte 3-1 assisterad av Peter (som nu är uppe i hela 5 assist!). Slutet blev ändå spännande sedan de reducerat till 2-3 i 81:a min. De satsade allt framåt och det innebar även nu chanser åt båda håll. Vi höll dock undan och första 3-poängaren var ett faktum.

Sammantaget en match där de hade ett klart spelövertag i 1:a och vi ett visst sådant i 2:a, där lagen hade ungefär lika många heta chanser medan de vann hörnorna med
11-5. Som sagt avgörandet kom nog med Raffas straffräddning som stärkte oss och demoraliserade dem. Skanör var annars hela tiden mycket rörliga och gav aldrig upp och är nog nästan det bästa lag vi mött hittills.

Nu tar den här referenten semester och hoppas att någon annan tar över stafettpinnen.